Más dizájnnal, Udvarhely címmel jelent meg az eddigi Hargita Népe Udvarhely – az előfizetők pénteken reggel két lapszámot kaptak a postaládában. 

Nem veszett el, csak átalakult – amint az új lap első oldalon a szerkesztőség alaáírásával megjelent cikk is közli, mától a Hargita Népe Udvarhely helyett az Udvarhely napilapot tartják a kezükben az olvasók. A szerkesztő- és terjsztőgárda ugyanaz marad, csupán a forma újult meg.

A lap szerkesztői ígéretük szerint – az 1872-ben megjelent nagy elődhöz, az Udvarhelyhez hasonlóan – ritkán foglalkoznak pletykákkal, névtelen üzenetekkel, nem hajhásszák a szenzációt és megmaradnak a realitás talaján.

A 16 oldalas napilap impresszuma szerint az újság kiadója az Udvarhelyi Média kft – erről a kiadványról beszélt portálunknak Farkas György városmenedzser, illetve ez ellen tiltakoztak a helyi önkormányzat EMNP-s és MPP-s képviselői.

Az előfizetők postaládájába ma reggel két lap került, az új Udvarhely, illetve a Hargita Népe – utóbbiban már csak egy oldal, az 5. (Körkép) foglalkozik Udvarhelyszékkel. Akárcsak az eddigi lapot, ezt is a sepsiszentgyörgyi T3 Info nyomdában készítik

Az Udvarhely mai, első lapszámában többek között összeállítást olvashatnak a március 15-i környékbeli ünnepségekről, vezércikket jegyez Hermann Gusztáv Miháy, az 1872-ben megjelent Udvarhelyről ír dr. Gidó Csaba történész.

Életmű-interjút olvashatnak dr. Venczel László sebészorvossal, megismerhetik az udvarhelyi hagyományőrző huszárezred történetét is, de az EMNT programjairól is olvashatnak.